Wat is de jeugdraad?

De jeugdraad van Deinze is een adviesorgaan en vertegenwoordigt de Deinse jeugd bij het stadsbestuur van Deinze. Met andere woorden in de jeugdraad adviseren jongeren het stadsbestuur van Deinze. De jeugdraad mag het stadsbestuur enerzijds op eigen initiatief adviseren over alles wat jeugd of jeugdwerk aanbelangt en anderzijds moet het stadsbestuur over een aantal zaken het advies van de jeugdraad inwinnen.

Concreet komen we maandelijks samen met jongeren uit verschillende Deinse jeugdverenigingen. Ook vertegenwoordigers van de Deinse secundaire scholen en jongeren die vanuit hun interesse onafhankelijk de jeugd willen vertegenwoordigen, zijn van harte welkom in onze jeugdraad.
Samen met deze jongeren debatteren wij over de noden van de jeugd in Deinze.
Wij willen de jeugd zoveel mogelijk ondersteunen en vormen dan ook de link tussen de jeugd en het stadsbestuur van Deinze.

Heb je zin gekregen om jouw leeftijdsgenoten te vertegenwoordigen? Mee inspraak te hebben in het Deinse jeugdbeleid? Of heb je gewoon een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Raadpleeg hier de lijst van deelnemende verenigingen.

Jaarlijkse activiteiten

Met de jeugdraad organiseren we jaarlijks in Deinze een aantal evenementen. Hier een kort overzicht.

100-dagen Party

100-dagen fuif

Party voor alle laatstejaarsstudenten van Deinze uit het secundair onderwijs.

Speelpark

Speelpark

Jaarlijks toveren we het Kaandelpark te Deinze om tot een heus speelparadijs met tal van activiteiten die mede georganiseerd worden door de Deinse jeugdverenigingen

Dag-en nacht van de jeugdbeweging

Dag en Nacht van de Jeugdbeweging

Op Dag van de Jeugdbeweging organiseert de jeugdraad ‘s ochtends voor schooltijd een ontbijt om de alle Deinse jongeren die lid zijn van een jeugdvereniging te verwennen. Wie die ochtend langskomt in jeugdbewegingsoutfit, ontvangt van ons een heerlijk ontbijt.
‘s Avonds organiseren we dan een heuse party (Nacht van de Jeugdbeweging). Dag van de Jeugdbeweging is er namelijk maar één maal per jaar en dat moet gevierd worden!

Het bestuur

Het bestuur van de jeugdraad zorgt ervoor dat de jeugdraad blijft draaien. Zij organiseren de vergaderingen, bereiden de agenda voor, volgen alles op en brengen jongeren samen. Het bestuur dat bestaat uit een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris en wordt jaarlijks verkozen bij het begin van het werkjaar (september). Het bestuur wordt bijgestaan door de stedelijke jeugddienst die onder andere administratieve ondersteuning biedt.

Floren

Floren Muys

Voorzitter

Aelön

Aelön Messiaen

Ondervoorzitter

Arthur

Arthur Verhegge

Secretaris

Jef

Jef Donné

Communicatie verantwoordelijke

Jolien

Jolien De Wispelaere

Jeugddienst

 

Het bestuur is steeds te bereiken via mail (bestuur@jeugdraaddeinze.be) of via onze facebookpagina .
Voor administratieve zaken klop je best aan bij de jeugddienst (zie contactgegevens onderaan deze site).