Wat is de jeugdraad?

De jeugdraad van Deinze is een adviesorgaan en vertegenwoordigt de Deinse jeugd bij het stadsbestuur van Deinze. Met andere woorden in de jeugdraad adviseren jongeren het stadsbestuur van Deinze. De jeugdraad mag het stadsbestuur enerzijds op eigen initiatief adviseren over alles wat jeugd of jeugdwerk aanbelangt en anderzijds moet het stadsbestuur over een aantal zaken het advies van de jeugdraad inwinnen.

Concreet komen we maandelijks samen met jongeren uit verschillende Deinse jeugdverenigingen. Ook vertegenwoordigers van de Deinse secundaire scholen en jongeren die vanuit hun interesse onafhankelijk de jeugd willen vertegenwoordigen, zijn van harte welkom in onze jeugdraad.
Samen met deze jongeren debatteren wij over de noden van de jeugd in Deinze.
Wij willen de jeugd zoveel mogelijk ondersteunen en vormen dan ook de link tussen de jeugd en het stadsbestuur van Deinze.

Heb je zin gekregen om jouw leeftijdsgenoten te vertegenwoordigen? Mee inspraak te hebben in het Deinse jeugdbeleid? Of heb je gewoon een vraag?

Aarzel niet om ons te contacteren.

Raadpleeg hier de lijst van deelnemende verenigingen.

Activiteiten

Naast onze vaste jaarlijkse evenementen, organiseren wij met de jeugdraad nog verschillende activiteiten.

Zo organiseren we jaarlijks verschillende vormingen voor de jeugd en jeugdverenigingen. Voorbeelden van sessies dat de revue al gepasseerd zijn, zijn vormingen rond probleemgedrag bij kinderen, alcoholgebruik en sessies van volksgezondheid omtrent roken en verkoop van alcohol op fuiven. Binnenkort komt er ook een EHBO vorming.

Ook last van piepende oren na een fuif of optreden? Of wil je vermijden dat je er ooit last van krijgt? Dan laat je best oordoppen op maat maken. Die oordoppen op maat bieden een degelijke bescherming, maar voor jongeren is dat vaak een dure aankoop.

Daarom organiseert Jeugdraad Deinze een groepsaankoop voor oordoppen op maat voor jongeren in samenwerking met VZW de tuut van tegenwoordig. Binnenkort kan je je inschrijven voor de “groepsaankoop oordoppen op maat” van Jeugdraad Deinze en kan je genieten van een mooie korting!

Jaarlijkse evenementen

Met de jeugdraad organiseren we jaarlijks in Deinze een aantal evenementen. Hier een kort overzicht.

100-dagen Party

100-dagen fuif

De 100-dagen kunnen wij niet zomaar laten passeren. Daarom organiseren wij met de jeugdraad ieder jaar opnieuw een feestje voor alle 100 dagen vierders in JH Brieljant!

Speelpark

Speelpark

De derde editie van Speelpark komt er binnenkort aan! Kinderen en tieners kunnen zich dan terug in het Kaandelpark uitleven op de vele attracties. Jeugdraad Deinze tovert zo in samenwerking met de Deinse jeugdverenigingen en Jeugddienst Deinze het Kaandelpark om tot een echt speelparadijs.

Dag-en nacht van de jeugdbeweging

Dag en Nacht van de Jeugdbeweging

’ s Ochtends is het verzamelen geblazen aan het station van Deinze. Daar kan iedereen in uniform genieten van een gratis ontbijt in de gezelligheid van vuurkorven en muziek. Het stadsbestuur en de Jeugdraad van Deinze trakteren daarna alle leden en leiding van Deinse jeugdverenigingen op een fantastische avond in JH Brieljant met lokale top DJ’s en drank aan schappelijke prijzen. Een versnapering kan uiteraard niet ontbreken.

Het kernteam

Het bestuur van de jeugdraad zorgt ervoor dat de jeugdraad blijft draaien. Zij organiseren de vergaderingen, bereiden de agenda voor, volgen alles op en brengen jongeren samen. Het bestuur dat bestaat uit een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris en wordt jaarlijks verkozen bij het begin van het werkjaar (september). Het bestuur wordt bijgestaan door de stedelijke jeugddienst die onder andere administratieve ondersteuning biedt.

Floren

Floren Muys

Voorzitter

Eva

Eva Van De Putte

Ondervoorzitter

Katoo

Katoo Dobbelaere

Bestuurslid

Arthur

Arthur Verhegge

Social media

Jolien

Jolien De Wispelaere

Jeugddienst

Robin

Robin Vanoverbeke

Materiaalmeester en verantwoordelijke werkgroep promo

Sofie

Sofie Patoor

Websitebeheerder

Dagmar

Dagmar Vervynck

Grafisch Ontwerpster

Tossapon

Tossapon Kuanhanghong

Sfeerbeheer

Meagan

Meagan Blondeel

Verantwoordelijke werkgroep promo

Heleen

Heleen De Block

Social media

 

Het bestuur is steeds te bereiken via mail (bestuur@jeugdraaddeinze.be) of via onze facebookpagina .
Voor administratieve zaken klop je best aan bij de jeugddienst (zie contactgegevens onderaan deze site).